banner
Vijesti Detalji

Multi Faction Lighting Electrical Wall Switch And Socket Large Panel

Sigurnost struje je jedna od najbrisnijih stvari u našoj porodici. Postoje mnoge utičnice marke na tržištu i mnoge vrste utikača. Mnogi ljudi biraju ležerno, sve dok se mogu napajati. U stvari, postoji mnogo pažnje da se izabere utičnica. Možeš li stvarno da se isključiš sa utičnicu sa prekidačem? Hoćeš li izabrati prekidač ili ne?

multi 2pin power electrical switch socket

U stvari, utičnice na zidovima kod kuće uglavnom nisu prekidač i prekidač. Prekidač je uglavnom pokretne utičnice. Uz svačiju pažnju na sigurnost struje, sve više prekidača utičnice se pojavljuju u našem domu. Utičnica sa prekidačem i utičnica bez prekidača je samo problem, nema mnogo prednosti i mana. Utičnica sa prekidačem ima sljedeće tri pogodne upotrebe:


1. Utičnica s prekidačem ne može koristiti samo električne aparate, već i kontrolirati isključivanje ili liniju rasvjete napajanja utičnice kroz prekidač.


2. Zgodnije je isključiti se. Na primjer, za TV, ako koristite samo uređaj za daljinsko upravljanje, TV je još uvijek u stanju pripravnosti, troši neke struje, a također je podlozan udarima groma. Isključite sa prekidačem na utičnici i direktno isključite napajanje. Prikladnije je i sigurnije.

cheap household electrical switch socket wall

3. Utičnica s prekidačem može izbjeći popuštanje između kontaktnog lima i utikača zbog čestih utikača. Ostali ne-česti električni aparati koriste utičnice bez prekidača za uštedu troškova kupovine.


Ali utičnica sa prekidačem je višu od utičnice bez prekidača.


Kada koristite utičnicu sa prekidačem, obratite pažnju. Aparat za napajanje s velikom snagom treba biti opremljen 16A prekidačem. Osim toga, mikrovalna pećnica, indukcioni kuhalo, CD mašina i drugi električni aparati trebaju biti opremljeni utičnicama za prebacivanje struje. Inače, napajanje u mašini će uvijek imati struju, a napajanje dugo vremena nije dobro za električne aparate, a također je i troškovno-efektivno. Prekidač s velikom električnom strujom je lako oštećen.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit