banner
Vijesti Detalji

Uobičajene metode inspekcije za žigosanje dijelova

1. Provjera dodirom

Obrišite površinu vanjskog poklopca čistom gazom. Inspektor treba da nosi rukavice za dodir kako bi dodirnuo površinu dijela za štancanje duž uzdužnog smjera dijela za štancanje. Ova metoda inspekcije zavisi od iskustva inspektora'. Ako je potrebno, uljni kamen se može koristiti za poliranje otkrivene sumnjive površine i njenu provjeru, ali se ova metoda može smatrati efikasnom metodom brze inspekcije.


2. Poliranje brusnim kamenom

2.1. Prvo obrišite površinu vanjskog poklopca čistom gazom, a zatim je ispolirajte uljnim kamenom (20×20×100 mm ili veći), a zatim ispolirajte relativno malim kamenčićem za lukove i teško dostupna mjesta (Na primjer: 8× 100 mm polukružni brus)

2.2. Odabir veličine čestica brusnog kamena ovisi o stanju površine (kao što je hrapavost, pocinčavanje, itd.). Preporučljivo je koristiti sitnozrni uljni kamen. Smjer brušenja je u osnovi uzdužni i dobro pristaje na površinu štancanih dijelova, a neka posebna mjesta se mogu dopuniti i horizontalnim brušenjem.


3. Poliranje fleksibilne gaze

Obrišite površinu vanjskog poklopca čistom gazom. Savitljivom mrežom za pijesak zatvorite površinu dijela za štancanje i izbrusite ga na cijelu površinu u uzdužnom smjeru. Bilo kakva udubljenja ili udubljenja će se lako pronaći.


4. Inspekcija ulja

Obrišite površinu vanjskog poklopca čistom gazom. Zatim čistom četkom ravnomjerno nanesite ulje na cijelu vanjsku površinu štancanja u istom smjeru. Stavite nauljene dijelove za štancanje pod jakom svjetlošću radi pregleda. Preporučljivo je da delovi za štancanje budu postavljeni na karoseriju automobila. Ova metoda može lako pronaći sitne rupice, rupice i mreškanje na dijelovima za štancanje.


5. Vizuelni pregled

Vizuelni pregled se uglavnom koristi za pronalaženje abnormalnog izgleda i makro defekata dijelova za štancanje


6. Uređaj za inspekciju

Stavite delove za žigosanje u alat za inspekciju i pregledajte delove za štancanje u skladu sa operativnim zahtevima priručnika za alat za inspekciju.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit