banner
Vijesti Detalji

Design Points Of Transparent Panel Injection Kalup

Prozirni panelni kalup za ubrizgavanje usvaja PMMA plastično ubrizgavanje kalup, PMMA ima karakteristike visoke svjetlosne transmitancije, ali slabe fluidinosti, a proces ubrizgavanja je težak. Stoga je potrebno više pažnje obratiti na prozirni panel za ubrizgavanje kalup dizajna i procesa ubrizgavanja. Ovaj članak uglavnom uvodi dizajnerske tačke prozirnog panelnog kalupa za ubrizgavanje.

1. Odredite broj šupljina plijesni prema veličini i debljini proizvoda i volumenu injekcije mašine za kalup za ubrizgavanje. Prozirna ploča je kanal uravnoteženog protoka. Generalno, jedan kalup i dvije šupljine su otvorene. Kada je veličina mala, mogu se otvoriti četiri šupljine. Ako se otvori više od 4 šupljine, biće povećana poteškoća sa operacijom aparata za kalup za ubrizgavanje, što će rezultirati povećanjem stope defekta.

 

2. Odabir površine za rastanak, jer je oblik prozirna ploča jednostavna, površina za rastanak je općenito odabrana duž ruba plastičnog dijela kako bi se ostavio premična kalup plastičnog dijela. Osim toga, potrebno je provjeriti nacrtni ugao ruba plastičnog dijela, nacrtni ugao bi trebao biti dovoljno velik, te da li je na površini rastanaka mali R.

 

3. Izbor položaja hranjenja ljepila prozirnog panela kalup za ubrizgavanje je vrlo važan. U PMMA kalupu kanal protoka kalupa treba savijati u S oblik, a kraj kanala protoka je dizajniran sa dugim hladnim materijalom bušotinom, inače je lako proizvoditi zračne linije i topiti ljepilo tijekom proizvodnje. Trag. Veliki kraj ubrizgavanja kalupljeni dio bira kapiju, tako da plastika može lako napuniti šupljinu, a ljepilo linije dvije rupe nije očito.

 

4. U dizajnu pozicije ispušnih gasova, generalno transparentnoj ploči nije dozvoljeno da ima oznake naprscima, pa je potrebno otvoriti pomoćni kanal protoka koji će pomoći izbacivanje, a ovaj kanal protoka ima i ulogu ispušnog.

 

5. Izbor čelika koji se koristi za prozirni panelni kalup za ubrizgavanje. Generalno, izlaz je manji od 100.000. Japanski NAK80 se može koristiti. Ako je izlaz velik, treba odabrati S136 ili drugi čelik s dobrim performansama mljenja, toplinu tretirati na HRC48-52, a nakon završenog poliranje, može dobiti vrlo dobre rezultate.

 

6. Projektiranje izbacivanja prozirnog panelnog kalupa. Općenito, prozirna ploča ne dozvoljava pojavu naprsci tragova. Izbacivanje plastičnog dijela je igla za izbacivanje dizajnirana na ubrizganom portu. Izbacuje se naprsak, a plastika se glatko oslobađa.

 

7. Dizajn rashladnog sistema. Prednji i stražnji kalupi prozirnog panelnog kalupa za ubrizgavanje dizajnirani su sa rashladnim sistemima kako bi se osiguralo da procesni parametri mogu biti dobro podešeni tokom ubrizgavanja kalupa.

 

8. Glavni kanal prozirnog panelnog kalupa za ubrizgavanje okrenut je prema hladnom materijalu dobro, i mora biti dizajniran sa šipkom za vuču u obliku slova Z, a obrnuti materijal za vuču se ne može koristiti.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit