banner
Vijesti Detalji

Je li Midway Switch višekontrolni prekidač? Šta radi višenamenski prekidač?

Većina prekidača u životu odnosi se na električne prekidače, koji nam pružaju pogodnost u korištenju električnih uređaja, posebno korištenje lampi i lampiona. Općenito, uobičajeni prekidači su prekidači s jednom kontrolom, odnosno prekidač može kontrolirati samo jedan električni uređaj. U sredini prekidača nalaze se 4 otvora za umetanje, a u sredini se nalazi centralna osna točka, poput potisne ploče. Kada se prekidač pritisne lijevo i desno, križ i kontakti se zamjenjuju. Prilikom ožičenja potrebne su 4 žice, a jednom se upravlja s nekoliko prekidača. električnih aparata.

1

Je li prekidač na sredini višestruki prekidač?

 

Prekidač na pola, poznat i kao "poluputni prekidač" i "dvosmjerni prekidač za rikverc", sastoji se od dva jednopolna dvostruka prekidača, a svrha je da se realizuje kontrola uključivanja-isključivanja u tri ili više položaja.

 

U sredini prekidača nalaze se 4 otvora za umetanje, a u sredini se nalazi centralna osna točka, poput potisne ploče. Kada se prekidač pritisne lijevo i desno, križ i kontakti se zamjenjuju. Prilikom ožičenja potrebne su 4 žice, a dvije žice s lijeve strane povezane su parom A. Utikači 1 i 3 kontrolnog prekidača su povezani odvojeno, a drugi vod dvostrukog kontrolnog prekidača A je spojen na L( plus ) napajanja, odnosno nulti utikač. Dvije žice s desne strane su povezane na 1 i 3 utičnice B dvostruke kontrolne sklopke, respektivno, a druga žica je spojena na ( plus ) žice lampe.

2

Šta radi prekidač za više kontrola?

 

U vilama, na više nivoa i drugim tipovima prostorija velike površine, ili na nekim javnim mjestima, može postojati električni uređaj (obično uređaj za rasvjetu) koji treba uključiti i isključiti na tri ili više lokacija. Srednji prekidač je dizajniran da zadovolji ovu potrebu. Za upravljanje jednim električnim uređajem sa tri položaja potrebna su dva prekidača sa dvostrukom kontrolom i jedan srednji prekidač; za četiri položaja za upravljanje jednim električnim uređajem potrebna su dva prekidača sa dvostrukom kontrolom i dva prekidača na sredini; za pet pozicija za upravljanje jednim električnim uređajem potrebna su dva dvostruka kontrolera. Prekidač plus tri srednja prekidača i tako dalje. Što se tiče rasporeda žica, isti je kao i kabl za dvostruku kontrolu. Samo obratite pažnju na to da su dva prekidača s dvostrukom kontrolom postavljena na prednjim i stražnjim krajevima dvostruke žice, a srednji prekidač se može instalirati u sredini (srednji prekidač se može instalirati u sredini kako bi se postiglo dvije komutacije žica).

 

Koja je razlika između višestrukog prekidača i višekontrolnog prekidača?

 

1. Multi-open prekidač

 

Višestruki prekidač je pomenut gore, to jest, postoji nekoliko prekidača na panelu prekidača, samo jedno dugme je jedan prekidač, a više dugmadi su višestruki prekidači. I što je veći broj otvorenih, što je više dugmadi, to je svako dugme manje, pogodno je za male prostore ili gusto osvetljena mesta.

 

2. Višestruki kontrolni prekidač

 

Višenamjenski prekidač općenito ima više prekidača, odnosno prekidač na više prekidača može upravljati istim električnim uređajem, ili mogu postojati prekidači sa 3 ili više uzemljenja, koji mogu upravljati svjetlom u isto vrijeme. Kada koristite višestruki kontrolni prekidač, sigurnije ga je koristiti s dva prekidača s dvostrukom kontrolom.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit