banner
Vijesti Detalji

Kako riješiti problem da veličina štancanja metalnih dijelova za štancanje ne zadovoljava zahtjeve

U procesu proizvodnje metalnih dijelova za štancanje, doći će do situacija u kojima je veličina rupe za bušenje prevelika ili mala, a veličina proboja je sasvim drugačija. Kako bismo riješili ovaj problem, razmotrili smo planiranu veličinu i obradu konveksnih i konkavnih kalupa. Pored komponenti kao što su preciznost i praznina, moramo uzeti u obzir i sljedeće aspekte.


1. U proizvodnji metalnih delova za štancanje, zbog neravnina nastalih tokom štancanja, potrebno je istražiti ivicu štancanja i obratiti pažnju da se proveri da li je proboj razuman. To je uzrokovano nestabilnošću delova za štancanje tokom savijanja, uglavnom za savijanje u obliku slova U i V, vođenje delova za štancanje pre savijanja, vođenje tokom procesa savijanja i pritiskanje materijala tokom procesa savijanja kako bi se sprečilo klizanje delova za štancanje tokom savijanja je fokus rješavanja problema.


stamping brass 16A extension


2. U proizvodnji metalnih dijelova za štancanje, rastezanje naprezanja na materijalu se povećava, a tendencija dijelova za štancanje da se okreću i uvijaju se povećava. Prilikom prevrtanja, veličina rupe za bušenje će postati manja. Snažan pritisak na materijal uzrokuje plastičnu deformaciju materijala, što će uzrokovati povećanje veličine rupe za bušenje. Kada se snažan pritisak smanji, veličina probijanja će postati manja.


3. U proizvodnji metalnih delova za štancanje, ako se kraj popravi kosom ili lukom, jer je sila probijanja rasterećena, probijanje je sklono prevrtanju i razmazovanju, pa će veličina probijanja postati veća. Međutim, kraj bušilice je ravan, a veličina rupe za bušenje će biti relativno mala.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit