banner
Vijesti Detalji

Kriterijumi za procenu nedostataka delova za štancanje

1. Pucanje

Metoda inspekcije: vizuelni kriterijumi evaluacije:

Defekti tipa A: pukotine koje mogu primijetiti korisnici bez obuke. Dijelovi za štancanje s takvim nedostacima su neprihvatljivi za korisnike, a dijelovi za štancanje moraju se zamrznuti odmah nakon otkrivanja.

Defekti tipa B: Vidljive i odredive mikro pukotine. Dijelovi štancanja s takvim nedostacima nisu prihvatljivi u zonama I i II. Popravno zavarivanje je dozvoljeno u drugim područjima, ali kupci nisu lako otkriti popravljene dijelove i moraju ispunjavati zahtjeve za žigosanje. Standardi popravke delova.

Defekti tipa C: nedostaci koji su dvosmisleni i utvrđeni nakon pažljivog pregleda. Dijelovi za štancanje ove vrste defekta se popravljaju u zoni II, zoni III i IV, ali popravljene dijelove nije lako otkriti kupcima i moraju ispunjavati zahtjeve dijelova za štancanje. Standard za preradu.


2. Deformacije, gruba zrna i tamne povrede

Metoda inspekcije: vizuelni kriterijumi evaluacije:

Defekti tipa A: neobučeni korisnici također mogu primijetiti naprezanja, gruba zrna i skrivene ozljede. Dijelovi za štancanje s takvim nedostacima nisu prihvatljivi za korisnike, a dijelovi za štancanje moraju se zamrznuti odmah nakon otkrivanja.

Defekti tipa B: Vidljive i vidljive manje deformacije, krupna zrna i tamne ogrebotine. Dijelovi za štancanje s takvim nedostacima prihvatljivi su u zoni IV.

Defekti tipa C: mala deformacija, krupna zrna i tamna oštećenja. Dijelovi za štancanje s takvim nedostacima prihvatljivi su u zoni III i IV.


3. Ravni ribnjak

Metoda inspekcije: vizuelni pregled, poliranje brusnim kamenom, dodirivanje, podmazivanje Kriterijumi ocjenjivanja:

Defekti tipa A: To je nedostatak koji korisnici ne mogu prihvatiti, a korisnici bez obuke također mogu primijetiti da dijelovi za žigosanje moraju biti zamrznuti odmah nakon što se otkrije takav srušeni bazen. Nije dozvoljeno postojanje spljoštenih dijelova za štancanje tipa A ni u jednom području.

Defekt tipa B: To je neprijatan defekt. To je određena jama koja se može osjetiti i vidjeti na vanjskoj površini dijela za štancanje. Ova vrsta defekta nije dozvoljena na vanjskoj površini I i II dijela štancanja. Slumped ribnjak.

Defekti tipa C: Ovo su nedostaci koje je potrebno ispraviti. Većina ovih urušenih ribnjaka je u dvosmislenoj situaciji i mogu se vidjeti tek nakon što se uljni kamen polira. Ova vrsta utisnutih dijelova ravnog ribnjaka je prihvatljiva.


4. Talasi

Metoda inspekcije: vizuelni pregled, poliranje brusnim kamenom, dodirivanje, podmazivanje Kriterijumi ocjenjivanja:

Defekti klase A: Korisnici koji nisu obučeni za štancanje dijelova Ⅰ i Ⅱ također mogu primijetiti ovu vrstu talasa, ali ih korisnik ne može prihvatiti, a dijelovi za štancanje moraju biti zamrznuti odmah nakon otkrivanja.

Defekti tipa B: Ova vrsta talasa je neprijatan defekt. Opipljive i vidljive valove u dijelovima štancanja I i II potrebno je popraviti.

Defekti tipa C: nedostaci koje je potrebno ispraviti. Većina ovih valova je dvosmislena i mogu se vidjeti tek nakon što se uljni kamen polira. Takvi dijelovi za valovito štancanje su prihvatljivi.


5. Prirubnica, neravnomjerno obrezivanje i nedostatak

Metoda inspekcije: vizualni pregled, kriteriji procjene dodirom:

Defekti tipa A: Bilo kakve nepravilnosti i nedostaci prirubljivanja i obrezivanja unutrašnjeg i spoljašnjeg poklopca utiču na kvalitet podrezivanja i neravnine i nedostatak preklopa zavarivanja, što utiče na kvalitet zavarivanja. To je neprihvatljivo. Mora se ispraviti odmah nakon otkrivanja. Štancani dijelovi su zamrznuti.

Defekti tipa B: vidljive i jasne prirubnice, neravnine i nedostatak ivica koji nemaju uticaja na podrezivanje, preklapanje zavarivanja i kvalitet zavarivanja. Dijelovi za štancanje s takvim nedostacima prihvatljivi su u zoni III i IV.

Defekti tipa C: Lagana prirubnica, neravnomjerno obrezivanje i nedostatak nemaju utjecaj na kvalitetu zavarivanja podrezivanja i preklapanja. Dijelovi za štancanje s takvim nedostacima su prihvatljivi.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit