banner
Vijesti Detalji

Kako poboljšati kvalitet metalnih dijelova za štancanje na viši nivo

1. Podesite odgovarajući razmak između konkavnog i konveksnog kalupa kako biste izbjegli grebanje površine obratka kada je razmak premali ili neravnomjeran.


2. Održavajte površinu konkavno-konveksnog kalupa čistom. Prazni dio metalnih dijelova za štancanje potrebno je obrisati prije istezanja kako se radna površina kalupa ili površina materijala ne bi zaprljali i uključili, što će oštetiti površinu metalnih dijelova za štancanje i utjecati na kvalitetu površine kalup.


3. Prikladno povećajte površinsku tvrdoću proboja i matrice i provjerite površinu proboja i matrice tokom procesa istezanja, čak i ako se uklone zaostale metalne strugotine, jer kada je tvrdoća probijača i matrice niska, metal strugotine se lijepe na površinu, to će također uzrokovati tragove povlačenja na metalnim dijelovima za štancanje.


4. Polirajte radijus ugla kalupa kako biste izbjegli grubu površinu uglova kalupa i ogrebotine na površini metalnih dijelova za štancanje tokom istezanja.


5. Koristite maziva pogodna za proces dubokog izvlačenja. Ako je potrebno, filtrirajte mazivo prije upotrebe kako biste spriječili ulazak nečistoća. Ako je mazivo loše kvalitete, hrapavost površine rastegnutih metalnih dijelova za štancanje će se povećati, čime se smanjuje točnost i kvalitet štancanja.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit