banner
Vijesti Detalji

Sastav i tačnost matrice za štancanje

Prvo, zanatski delovi.

Dijelovi koji se direktno formiraju štancanjem materijala tokom obrade nazivaju se procesni dijelovi i dijele se u sljedeće tri kategorije

1) Radni dijelovi direktno prisiljavaju metalni lim da odvoji ili deformira dijelove kao što su udarci, konkavni kalupi, konveksni i konkavni kalupi, itd.

2) Postavite dijelove kako biste odredili ispravan položaj dijela za utiskivanje grubog oblikovanja u kalupu za štancanje. Kao što su igle za pozicioniranje, ploče za pozicioniranje, zaustavne igle, igle za vođenje, vodeće ploče, bočne oštrice fiksne udaljenosti, bočne preše itd.

3) Dijelovi za presovanje, istovar i pražnjenje koji su pogodni za proizvodnju, kao što su držač praznog materijala, izbacivač, igla za izbacivanje, potisna ploča, potisna šipka, rezač otpada itd.


Drugo, pomoćni dijelovi.

Dijelovi koji nisu u kontaktu s metalnim materijalima u kalupu nazivaju se pomoćni dijelovi i dijele se u sljedeće tri kategorije:

1) Vodite dijelove za vođenje matrice u pozitivnom smjeru kako biste osigurali da su gornja i donja matrica pravilno zatvorene. Kao što su navlake za vođenje, stupovi za vođenje, ploče za vođenje, blokovi za vođenje itd.

2) Potporni i stezni dijelovi skupljaju dijelove kalupa kako bi formirali sastavni dio gornjih i donjih kalupa, kao što su gornji i donji šabloni. Dijelovi potrebni da izdrže radni pritisak konveksnih i konkavnih kalupa, kao što su podložne ploče, svi su potporni dijelovi. Dijelovi za stezanje uključuju fiksne ploče i ručke kalupa.

3) Dijelovi za pričvršćivanje i drugi dijelovi uključujući stupove za vođenje, ivice noževa i posebne dijelove pričvršćene za realizaciju određenih funkcija.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit