banner
Znanje Detalji

Održavanje skidača kontinuirane matrice za štancanje metala

Kontinuirana matrica za štancanje metala:

Odnosi se na alat za štancanje koji je fiksiran na prešu za bušenje i vrši određeni pritisak na metalne ili nemetalne ploče da odvoji ili oblikuje materijal.


Za održavanje ploče za skidanje matrice za kontinuirano metalno štancanje, silu treba primijeniti ravnomjerno kada se kalup sruši. Za strukturu kalupa na unutrašnjoj vodilici, ploču za skidanje treba ukloniti kako bi se osiguralo da je ploča za skidanje balansa i izbačena. Nagib ploče za skidanje može uzrokovati lomljenje proboja u kalupu.


Demontaža ploče za skidanje metalne matrice za štancanje:

Da biste rastavili ploču za skidanje kontinualne metalne matrice za štancanje, prvo upotrijebite dva odvijača kako biste izbalansirali radoznalu, a zatim upotrijebite obje ruke da uravnotežite silu i izvadite je. Kada je teško rastaviti, pobrinite se da je unutrašnjost kalupa očišćena, a vijci za zaključavanje moraju biti rastavljeni. Ako je kalup oštećen zbog zaglavljivanja materijala, saznajte razlog i uradite odgovarajući tretman, a nemojte ga naslijepo odlagati.


stamping brass electrical part extension


Sastavite ploču za skidanje:

Prilikom sastavljanja ploče za skidanje, prvo očistite bušilicu i ploču za skidanje, dodajte ulje za podmazivanje u vodilicu i mjesto za umetanje bušilice, stavite je ravnomjerno, a zatim je pritisnite objema rukama i ponovite nekoliko puta. Ako je previše zategnuto, saznajte razlog (da li su držač za vođenje i vodeća čaura normalno orijentirani, da li ima oštećenja na raznim dijelovima, da li novi bušilica može glatko proći kroz ploču za skidanje i da li je položaj ispravan), a zatim se prema tome pozabavite.


Ustupite mjesto striptizeti:

Ako na fiksnoj ploči postoji blok za presovanje, provjerite da li je zazor na stražnjoj ploči za skidanje dovoljan. Kontaktna površina materijala između ploče za skidanje i matrice je dugo utisnuta kako bi se dobilo udubljenje. Kada je udubljenje ozbiljno, to će uticati na preciznost presovanja materijala i uzrokovati da veličina proizvoda bude abnormalno nestabilna. Popravite ili ponovo izbrusite. Treba provjeriti točnost konturne čahure. Ako nije jednaka po visini, to će uzrokovati naginjanje ploče za skidanje, a funkcija preciznog vođenja i glatkog pritiskanja opruge matrice za kontinuirano metalno štancanje će biti oštećena i mora se održavati.


Moglo bi vam se i svidjeti

Pošaljite upit